12 Aralık 2014 Cuma

Alışveriş Cenneti: Londra


İngiltere’ye gelen arkadaşlarımın sorduğu “Londra’da nerede alışveriş yapacağız?” sorusuna bir yazıyla toptan cevap vermek istedim. Yıllarca yaşadığım, sokaklarını karış karış bıkıp usanmadan gezdiğim bu güzel şehir aynı zamanda gerçek bir alışveriş cenneti. Büyük alışveriş merkezlerinden, çok katlı mağazalara, küçük butiklere, ünlü caddelerden, pazarlara kadar herşey var Londra’da. Londra’da alışveriş denince aklıma ilk gelen yer hep Oxford Street olur. Bu cadde ve çevresi, sokak modasının kalbinin attığı, her daim kalabalık, ucuzundan pahalısına aradığınız herşeyi bulabileceğiniz harika bir yer.

FNO-4-Vogue-17Sept14-pr_b
Metroyla Oxford Circus durağına gelip, yukarı çıktığınızda tam karşınızda Topshop’un devasa mağazasını göreceksiniz. Üç katlı bu kocaman mağaza Topshop’un flagship mağazalarından. Pek benim tarzım olmasa da, arkadaşlarımın 4-5 saati  hiç sıkılmadan burada harcadıklarını bilirim. Aynı yuvarlakta H&M, Nike, Bennetton’u da bulmanız mümkün. Hyde Park yönüne doğru devam ettiğinizde ünlü çok katlı mağazalar House of Fraser, John Lewis, Debenhams ve benim favorim Selfridges’i (işte burda saatlerimi harcayabilirim), Zara, Mango, Next, River Island, Fcuk, Primark… vs bulabilirsiniz. Özellikle Selfridges İngilizlerin çok rağbet ettiği mağazalardan. İçeride kadın,erkek,çocuk giyimden, aksesuarlara, müchevherlere, ev tekstilinden, mobilyaya hatta yiyecek içeceğe kadar bir çok markanın ürünlerini bulabilirsiniz. Mağazanın sürekli değişen iç dizaynının yanında her sezon farklı bir temayla düzenledikleri vitrinleri de çok ilgi çekici.
Şimdi de Londra’da lüks alışverişin kalbinin attığı bir caddeye gidelim. Oxford Street’te yürürken Next mağazasından sonra sola dönerseniz, Bond Street’e geliyorsunuz. Burası 18. yüzyıldan beri Londra'nın en ünlü alışveriş caddesi olarak biliniyor. Caddenin kuzey kısmı artık "New Bond Street", güney kısmı ise “Old Bond Street” olarak bilinse de, İngilizler eski ismi tercih ediyorlar. Bond Street’te Burberry, Prada, Louis Vuitton, Moschino, Bvlgari, Chanel, Hermes, Martin Margiela, Victoria Secret gibi moda dünyasına yön veren tasarımcıların mağazalarını bulabileceğiniz gibi tasarım butikler, kuyumcular, pahalı dekorasyon mağazaları, antika ve sanat eseri satan yerleri de bulmak mümkün.


 

80-pairs-of-shoes-piccadilly-london-the-athenaeum-bond-street-luxury-shoppingmaison-louis-vuitton-new-bond-street-london
 
 
Bond Street’i bitirip, caddenin sonundan sola dönüp Picadilly’e yürüyoruz. Picadilly ve çevresinde hediyelik eşyalar, magnetler.. vs bulabileceğiniz irili ufakli bir çok dükkan mevcut.Picadilly’den yukarı doğru Oxford Circus’a kadar uzanan uzun cadde Regent Street. Her dönem çeşitli temalarla süslenen bu cadde özellikle yeni yıl dönemi çok renkli ve çok ışıklı oluyor. Cadde boylu boyunca yine mağazalarla dolu. Her yeni modeli çıktığında kapısınde kuyruklar oluşturan Apple, çocukların herşeye saldırdığı Hamleys, gençlerin son zamanlardaki vazgeçilmez mağazası Hollister ve daha niceleri bu cadde üzerinde.
Oxford Circus’a yaklaşırken sol koldaki ara sokakların birinde bir İngiliz klasiği Liberty’i göreceksiniz. Yaklaşık 140 yıldır kalite ve moda tutkunların vazgeçilmezi olan mağaza, Tudor tarzı ahşap dokulu binasıyla da dikkat çekiyor. Ev konseptiyle ürünlerin konumlandırıldığı mağazanın özellikle 4. katında bulunan dekorasyon bölümü ve Vintage ürünleri mağazanın en çok konuşulan bölümlerinden. Liberty’i gezdiyseniz şimdiki tavsiyem hemen kendinizi arka sokaklara atmanız. Trafiğe kapalı Carnaby Street, küçük, şirin, değişik butikleriyle farklı parçalar bulabileceğiniz keyifli bir cadde.
 
IMG_1777IMG_1778IMG_1797
 

Kocaman bir yuvarlak çizerek başladığımız yere gelmiş bulunuyoruz. Lüks alışveriş için diğer bölge Knights Bridge / Kensigton. Sloane Street’te Gucci, Burberry, Harvey Nichols, D&G, Versace,Fendi, Louise Vuitton gibi markaları bulabileceğiniz gibi, ünlü Harrods mağazasını da gezebilirsiniz. Bu tarz mağazaları bulabileceğiniz bir başka adres ise tabi alışveriş merkezi içinde gezmek isterseniz Shepherd’s Bush’da ki Westfield Shopping Centre. Bunların dışında Notting Hill’deki Portobello Market, Camden Town’da ki Camden Market (burayı daha önceki bir yazımda anlatmıştım) ve Covent Garden’da ki mini mini, sirin butikler, ilginç kıyafetler, vintage ürünler ve çok çeşitli hediyelikler bulabileceğiniz keyifli mekanlar. Eğer meraklısıysanız Cumartesi günleri Portobello’da bir de bit pazarı kuruluyor. Birgün bu pazarı da ayrıntılı yazacağım inşallah.

 Diğer Londra yazılarım…

 

Yelda & Ömer

 Bol tatilli günler…    









2 yorum:

/*Sayfa numaralandırma*/