5 Haziran 2012 Salı

Mayorka (Mallorca) /İspanya - 1

Bienvenidos a Mallorca

13-14-15-16-17 Mayıs 2012

Bu sene yazın ilk tatilinde de geleneği bozmadık ve denize sezonuna İspanya'da merhaba dedik. Mayorka'daydık. Geçirdiğimiz en güzel tatiller listesinde artık burası da var. Tek kelimeyle muhteşemdi.
Her zaman olduğu gibi hazırladığım gezi planım elimde 13 Mayıs Pazar günü öğleden sonra Mayorka'nın başkenti Palma de Mallorca(kısaca Palma)'daydık.. Havaalanından çıkar çıkmaz sevdik bu güzel adayı. Güneş içimizi ısıttı bir anda. Tam bir Akdeniz havası.
Palma, Mayorka, Minorka, İbiza ve Formentera adalarından oluşan Balear Adalarının başkenti ve Mayorka nüfusunu yarıdan fazlasının yaşadığı adanın en kalabalık şehri. Mayorka bilinen ilk tarihi adayı Romalıların keşfetmesine dayanıyor. Fakat adada milattan öncesine ait kalıntılar da bulunmuş. Uzun bir süre müslümanların egemenliğinde de kalan ada, tarihinde birçok kez el değiştirmiş. Daha detaylı bilgi Vikipedi'den edinilebilir.

Bir de unutmadan yaklaşık 900.000 nüfuslu ada yılda yaklaşık 22 milyon turisti ağırlıyormuş. Mayorka'ya gelen turistlerin büyük çoğunluğunu da İngilizler ve Almanlar oluşturuyor. Özellikle Palma'nın batısında kalan Magalluf ve civari küçük İngiltere adeta. Günün her saati sarhoş gezen İngilizlerle iç içe olmak istemiyorsanız bu bölgeyi kalmak için seçmeyin derim.

Havaalanı şehre çok yakın ve ulaşım kolay. Ama koyları ve diğer şehirleri rahat gezebilmek için araba kiralamanızı öneririm. Hemen havaalanından kiraladığımız arabayı alıp otelin yolunu tuttuk. Biran önce kendimizi denize atmalıyız çabuk olmak lazım :) Hava muhteşem. 5dk içinde oteldeyiz. Otelimiz Palma merkezden 5-6 km uzaklıkta Can Pastilla bölgesinde 4* Hotel Alexandra. Rezervasyonu booking.com'dan yapmıştım. Hemen deniz kıyısında, oldukça konforlu, plajı harika, denizi harika, açık büfe yemekleri bizdekilere kıyaslanamaz belki ama gayet başarılı. İşte bu da odamızın manzarası.

http://ikigezgin.blogspot.co.uk/

Hızlı bir şekilde odaya yerleşip attık kendimizi sokaklara. Pazar günü Palma'nın pazarı. Marinanın hemen karşısında kurulan pazarda hediyelikler ve ayak üstü atıştırabilecek yiyecekler bulmak mümkün ki biz karnımızı pazarda doyurduk.


Ve doğruca Can Pastilla'ya dönüp, kendimizi deniz, kum, güneş ve Estrella dörtlüsüne bıraktık. Oteldeki akşam yemeğinin ardından, geceyi yine biralarımız elimizde sahilde bitirdik. Yarınki gezi programımız çok yoğun biraz dinlenmek lazım.
 
 
Yelda & Ömer

2 yorum:

  1. supersiniz.. madem suan Mallorca'dasiniz.. size hemen Mallorca postumun linkini yolluyorum belki faydasi olur.. sevgiler ve bol bol keyif diliyorummm (icinde sangria dolu)

    http://lokturk.blogspot.com/2012/03/guzeller-guzeli-palma-de-mallorca.html

    birde Son Amar gosterisi devam da amannn kacirmayin derim ;) onun postu da surada hemen ;)

    http://lokturk.blogspot.com/2012/03/very-warm-welcome-to-son-amar.html

    iyi tatiller !

    YanıtlaSil
  2. Lulu, 2 hafta once donduk malesef. Senin yazilarini gitmeden okumustum zaten. Cokta isime yaradi tesekkurler. Son Amar hala devam ediyor fakat yer bulamadigimizdan gidemedik.

    YanıtlaSil

/*Sayfa numaralandırma*/