6 Haziran 2014
Sardunya’da yapılacak en güzel aktivite muazzam güzellikteki plajları keşfetmek ve bol bol yeme içme olunca sabah erkenden yine düştük yollara. Otelin turizm danışma servisinden aldığımız listeye göre plajları gezeceğiz. İlk rotamız Arzachena bölgesindeki Spaggia Cala Battistoni. Plaja vardığımızda henüz kimsecikler yoktu ve biz muhteşem suyun tadını bir güzel çıkardık. Adada herkes keyfine pek bir düşkün olduğundan ancak öğleden sonraları plajlar kalabalıklaşmaya başlıyor.Bu plaj broşürlerde pek yer almadığı için normalde de çok fazla kalabalık olmuyormuş.
Bu kadar yüzmeden sonra tabi ki karnimiz acıktı ve yine çok fazla bilinmeyen çoğunlukla adada yaşayanların tercih ettiği, kuşbakışı Costa Smeralda manzarasıyla tazecik deniz ürünlerini mideye indirebileceğiniz küçük bir aile işletmesi olan Ristorante Gastronomia Belvedere’e düştü yolumuz. (Adres: Strada Provinciale 94 – Località Farina, Porto Cervo, Arzachena) Öğle servisi 12’de başlayıp 14:30’da sona eriyor fazla geç kalmayın. Çeşit çeşit mezelerden ve balıklardan dilediğinizi seçip istediğiniz şekilde pişirtebileceğiniz gibi klasik öğlen menüsünü de seçebilirsiniz. Izgara peynirli kalamar kesinlikle tavsiye edebilirim. Eğer kalamar seviyorsanız pişman olmazsınız. Tuzda balığı şahane yapıyorlar. Mezeler de gayet başarılı.
Yemekten sonra adanın başka bir kısmına yaklaşık 30 saat uzaklıktaki Porto Rotondo’ya gidiyoruz. Bu bölge biraz daha gözden uzaklarda kışları kimselerin olmadığı yazları ise yazlıkçıların gelip evlerine yerleştikleri bir bölge. Sessiz, sakin, düzenli, tam huzur bulunacak bir yer. Çevrede çok sayıda şahane malikane de mevcut. Ayrıca sonradan öğrendik ki Berlusconi’nin yazlık evi de buradaymış. Bilseydik bir çay içmeye uğrardıkTüm öğleden sonrayı civardaki beğendiğimiz plajlarda geçirip. Akşamki olağan yemek seremonisi için otele döndük.
Yemek öncesi Porto Cervo’ya uğrayıp biraz dolaştık. Az biraz alışveriş yaptık. Güneşi batırıp yemek için yine yola koyulduk.
Akşam yemeği için La Stazzu’dayız. Burası adanın genelinde yaygın olarak bulunan çiftlik restoranlarından biri. Daha önceki yazılarımda anlattığım gibi agriturismo kültürü Sardunya’da yaşatılmaya devam ediyor. Buna göre restoranında içinde bulunduğu çiftliklerde etler ve sebzeler yetiştiriliyor ve büyük çoğunluğu bu ürünlerden kullanılarak yapılan yemekler restoranda servis ediliyor. Bu şekil restoranların çoğu günlük değişen menüler sunuyorlar. Bu nedenle eğer yemek konusunda seçiciyseniz önceden arayıp menüyü öğrenmekte fayda var.
Gelelim La Stazz’ya. Arzachena bölgesindeki restoran denize bakan bir tepe üzerine kurulmuş. Biz oraya vardığımızda hava kararmak üzere olduğundan manzaranın keyfini pek çıkaramadık. Ama yemekler yine harikaydı. Zaten günün menüsü olduğundan bize sadece ana yemek olarak odun ateşinde pişmiş domuz ya da kuzu dan birini seçmek düştü ve tabi bir de şarabı. Turriga şarabı Sardunya’nın yerel şaraplarından biri. Yumuşak içimli hoş bir tadı var. Mutlaka deneyin. Dönüşte birkaç şişe alacaksınız zaten. Uzun süren ve çatlayana kadar yediğimiz akşam yemeğinin ardından yarın bu güzel tatilin biteceği gerçeğiyle yüzleşerek günü noktalıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder