14 Haziran 2016 Salı

Miami’de Alışveriş

Amerika’ya kadar gitmişiz alışveriş yapmadan dönmek olur mu? Tatbiki olmaz. Alışveriş severlere burası adeta bir cennet. Sıcağın en çok bastırdığı 1 ile 5 arası saatlerde yapılacak en iyi aktivite tabi ki de klimalı devasa alışveriş merkezlerini altüst etmek. Miami’de her keseye uygun bir şeyler bulmak mümkün.
Öncelikle bir kaç tüyo vereyim.
– Alışveriş merkezlerine gittiğinizde öncelikle danışmaya uğrayıp günlük indirim kuponlarından alın. Böylece o gün geçerli olan çeşitli promosyonlardan faydalanabilirsiniz.
– Uçuk indirimler ancak Amerikan markaları için geçerli bir durum. Avrupa markalarının fiyatlarında pek bir değişiklik yok açıkçası.
– Eğer sınırlı zamanınız varsa outletler ve alışveriş merkezleri fazlasıyla zaman kaybı. Birçoğu genellikle şehrin dışında oluyor ve bu nedenle tüm gününüz burada geçiyor. TJ-Maxx, Marshalls ve Ross mutlaka uğranması gereken mağazalardan ama bir şeyler bulabilmek biraz sabır istiyor.  Hemen hemen aynı konsepte sahip bu üç mağazada birçok ünlü markanın outlet ürünlerini çok iyi fiyatlara bulabilirsiniz. Mağazalar biraz çarşamba pazarını anımsatsa da arada iyi şeyler çıkabiliyor. Ayrıca her türlü kıyafet, gözlük, saat, ayakkabı, çanta, parfüm, kozmetik ev eşyası, elektronik… vb. bulmak mümkün.
-Macy’s Amerika’da uğranması gereken mağaza zincirlerinden bir tanesi. Hemen hemen her yerde karşılaşabileceğiniz bu mağazada birçok farklı markanın ürününü bulmanız mümkün. Fiyat açısından en iyi alternatif olmasa da Tj-Maxx benzeri mağazalarda bulabileceğinizden daha üs markaları bulabilir, özel indirim günlerine denk gelirseniz hesaplı ürünler alabilirsiniz.
Gelelim Miami ve çevresindeki alışveriş merkezleri ve outletlerin listesine.
Lincoln Road & Collins Avenue
South Beach’de bulunan bu iki cadde boyunca sayısız mağaza, restoran, kafe bulmanız mümkün. Gün içinde sıcak dolayısıyla gezmek pek kolay olmasa da akşam üstü hem alışveriş hem yeme içme için keyifle zaman geçirilebilir. Ayrıca akşam yemekleri içinde çok kaliteli restoranlar yine bu çevrede mevcut.
Bal Harbour Shops
Miami Beach’in kuzeyinde açık hava bir alışveriş merkezi. Çok güzel dizayn edilmiş. Tropikal bir bahçede geziniyormuş havasıyla keyifle alışveriş yapabileceğiniz bir mekan. Hemen hemen tüm ünlü markaların mağazalarını bulabileceğiniz, Miami’nin lüks alışveriş noktalarından biri.
Adres: 9700 Collins Avenue, Miami
Miami Design District
Miami Beach’e 5 km uzaklıkta bir semt burası. Sanat galerileri, antikacılar, lüks mağazalar, kaliteli restoranların bulunduğu semt, alışveriş için özel olarak kurulmuş. Lüksü iliklerinize kadar hissedebileceğiniz, bol sıfırlı alışverişler yapabileceğiniz, tasarım bir semt burası. Binaların duvarlarındaki resimler de buraya ayrı bir hava katmış doğrusu. Her ayın 2. Cumartesi günü akşam 7-10 arasında Art-Design Night düzenleniyor. Sadece alışveriş için değil, gezmek için de gidilebilecek bir yer.
Adres: 3841 NE 2nd Avenue, Miami
IMG_6714IMG_6715IMG_6722IMG_6723IMG_6724

Aventura Mall
Amerika’nın üçüncü Florida eyaletinin ise en büyük alışveriş merkezi. Bünyesinde 300 den fazla mağaza barındıran bu devasa alışveriş merkezinde LV, Cartier, Burberry, Emilio Pucci, Philipp Plein, Valentino, gibi dünyaca ünlü tasarımcılar dahil aradığınız tüm markaları bulmak mümkün. Mağazaların yanında Amerika’nın ünlü mağaza grupları Nordstrom, Mancy’s ve Bloomingdale’s, restoranlar ve sinema mevcut.
Adres: 19501 Biscayne Boulevard, Aventura
Bayside Marketplace
140’dan fazla mağazası, ünlü kafe, restoran ve barlarıyla Miami’nin deniz kenarında bulunan büyük bir alışveriş merkezi. Miami Vice dizisinde sık sık görülen yerlerden de birisi. Daha çok alışveriş için değil de güzel bir atmosferde dolaşmak ya da yeme içme için daha uygun. Ayrıca bot turları bu bölgeden kalkıyor.
Adres: 401 Biscayne Boulevard, Downtown Miami
Collannade Outlets / Sawgrass Mill Outlet Mall
Miami’ye 30-35 dk mesafede, Amerika’nın sekizinci, Florida eyaletinin ikinci büyük outlet merkezi. Aşırı büyük olduğundan Miami’de ki bir tam gününüzü yiyebilir. Düşünün ki merkez içinde ring seferi yapan küçük otobüsler mevcut. Çok uygun fiyatlı güzel ürünler bulabilirsiniz. Kesinlikle sabah erkenden gelin. Tam anlamıyla gezmek isterseniz öğleden sonraları yeterli olmuyor. Tecrübeyle sabit. Ünlü tasarımcılardan, hazır giyim markalarına kadar hemen hemen her şeyi uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Burberry, GUCCI, Jimmy Choo, Prada, Salvatore Ferragamo, Tory Burch, Versace de var Adidas, Timberland, Puma, Tommy, Levi’s, Calvin Klein’de. Amerika’nın karma karışık ama bir o kadar da ucuz olan toplama ürünler satan mağazası T j Maxx’ın outleti de burada.
Adres: 12801 W Sunrise Blvd, Sunrise
Dolphin Mall
Miami’nin büyük kapalı alan alışveriş merkezlerinden bir tanesi. Çok bir özelliği yok. Her yerde bulabileceğiniz mağazalarla kurulmuş. Bol zamanınız varsa gidilebilir. Buradansa Miami Beach’te bulunan mağazaları gezmek çok daha keyifli.
Adres:11401 NW 12th
CocoWalk
Miami’nin şirin semtlerinden biri olan Coconut Grove’da bulunan bu merkez alışverişten daha çok yeme içme ağırlıklı. Alışveriş merkezi olarak geçse de mağazalar yerlerini restoranlara bırakmış. Güzel bir akşam yemeği için tercih edilebilir. Bahaneyle de Coconut Grove’da bir tur atmış olursunuz. Akşamları çevredeki publar ve canlı müzik yapan restoranlar oldukça keyifli oluyor.
Adres: 358 San Lorenzo Avenue, Coconut Grove
Dadeland Mall
Miami şehir merkezinden arabayla 20 dk uzaklıktaki bu merkezde Florida’nın en büyük Macy’s mağazasını bulmanız mümkün. Bunun yanında hatırı sayılır büyüklükte Saks Fifth Avenue ve Nordstrom mağazaları ve Apple, Armani, Coach, Michael Kors… gibi markaları bulabilirsiniz.
Adres: 7535 N. Kendall Dr.,Miami

4 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş, tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Ucuz otobüs bileti bulmak artık çok kolay. Online olarak internetten ucuz otobüs bileti https://www.3havalimanı.com/otobus-bileti satın alabiliyorsunuz. İnternet üzerinden hizmet veren onlineterminalim.com sitesinde bütün otobüs firmalarının seferlerini karşılaştırıp, en ucuz otobüs biletini bulup alabiliyorsunuz.

    Özlem Seyahat, Palandöken Seyahat, Petrol Turizm, Safkar Safran, Sahil Seyahat, Salihli Güven, Sarıkız, SAS Turizm, Seç, Ses Turizm, Show Time, Özlem Batman Seyahat, Özlem Diyarbakır, Siirt Baykan Jet, Siirt Has Turizm, Sivas Huzur, Sonar Turizm otobüs firmalarının online bilet işlemlerini onlineterminalim.com’dan yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. otobüs bileti almak için iyi bir site: https://www.onlineterminalim.com/online-otobus-bileti-al.html

      Sil

/*Sayfa numaralandırma*/