14 Haziran 2012 Perşembe

Mayorka (Mallorca) / İspanya - 2

 
Mayorka'da 2. Gün (Palma – Western Park – Magaluf)

Erken aydınlanan günle beraber bizim günümüzde erken başladı. Otelde kahvaltının ardından, Palma'da aldık soluğu.

Merkeze gelir gelmez tüm ihtişamıyla karşınızda duran Palma katedralini ( La Seu) görmemeniz mümkün değil. Palma'da hemen hemen tüm yol bu katedrale çıkıyor zaten. Katedralin yapımına adadaki Arap egemenliğine son veren Aragon Kralı Don Jaime’in buyruğuyla 13. yy ’da başlanmış. Daha öncesinde katedralin yerinde Batı Akdeniz’in en eski camilerinden biri bulunuyormuş. La Seu ‘nun hemen bitişiğinde zamanında islami hükümet konağı olarak kullanılmış bir Mağribi sarayı olan şimdi ise kraliyet ailesinin yazları kullandıkları saray Palau de l’Almudaina bulunmakta. Katedralin hemen önünde uzanan fıskiyeli göletli yemyeşil park (Parça De La Mar), katedralle parkı birbirinden ayıran ve üzerinde güzel fotoğraflar çekebileceğiniz şehir duvarı (Las Murallas), Barok mimari ile inşa edilmiş Açıkhava tiyatrosu Ses Voltes ve katedralden Reina meydani (Plaza de la Reina)’ na giden yol üzerinde sol tarafta kalana kralın botanik bahçeleri (s’Hort del Rei gardens) katedral çevresinde görülmesi gereken yerler.

!cid_AC5BFF7E-F1F2-4B80-90F2-CF8FD5259468

La Seu ve çevresinde uzun zaman harcadıktan ve bol bol fotoğraf çekindikten sonra, kendimizi Palma'nın daracık ara sokaklarına biriktik. Madrid benzeri şehir merkezindeki meydan Plaza Major, alışveriş caddesi La Ramblas, pazar alanı Mercado del Olivar, Müslüman mimarisinden kalan sinirli yapılardan olan Arap banyoları (Banys Arabs) görülmesi gerekenler arasında.

!cid_35691236-5D94-46EA-A306-D4DBC9A1CF2B

Bunun yanında ben pek ilgilenmesem de adaya ait tarihi öğrenebileceğiniz, giriş katı islami döneme ayrılmış Mayorka müzesi (Museu de Mallorca) ve Picasso ve Miro’nun eserlerinin sergilendiği 16.yy dan kalma bir Rönesans kalesi içindeki Es Baluard müzesi (Museu de Es Baluard) gezilebilir.

Şehir merkezinden sonra istikamet Palma’nın 2,5 km batısındaki Bellver Kalesi.  14. yy’dan kalma bu gotik kale muhteşem Palma manzarasını izleyebileceğiniz en güzel yer.
İşte Bellver Kalesinden Palma manzarası ve biz Gülümseme
!cid_531F1CB7-1D43-4413-A493-13C3DA9A0966

Günün geri kalanını plajda geçirmeyi planlamış olsakta bir otobüs üstünde gördüğümüz reklam bizi çok cezbetti ve Western Park’ta aldık soluğu. Western Park, Magaluf’daki su parkı. Kaydıraklar, botlar, şelaleler derken çok eğlenceli bir öğleden sonra geçirdik. Sonradan ogrendigimize gore El Arenal’de ki Aqualand buradan daha büyükmüş. Artık secim sizin.

!cid_F676513D-489E-442F-82FF-8E75043EC074
Su parkı çıkışı kısa bir Magaluf turu yapıp, tepetaklak duran Katmandu’yu görüp artık birazcık dinlenmek üzere otelin yolunu tuttuk. Balık ağırlıklı aksam yemeğinin ardından, Mayorka ’nın meşhur kafesi Cappuccino’da tatlı kahve ve kokteyllerle ada gecesinin keyfini çıkardık. Ben Mayorka'nın meşhur bademli keki yanında bademli dondurma  (orijinal adi  gato mallorquin con helado de almenda) ve Pina Colada’yi seçerken, Ömer karamelli muzlu turta (orijinal adi tarta de caramelo y platano) ve Cappuccino tercih etti.
 
                                                                                 15052012 ( (9)15052012 ( (8)

Mayorka’da 3. gün yazısıyla görüşmek üzere.

Yelda & Ömer

2 yorum:

  1. Blogumuzu beğendiğinize çok sevindik. Yeni yazılarla görüşmek üzere. Sırada Foça ve Güney Fransa sahilleri var.

    YanıtlaSil
  2. Mayorka'ya gitmeden yazınızı okumuştum. belki benim yazımıda okumak istersiniz:
    http://trendiye.com/?p=227

    YanıtlaSil

/*Sayfa numaralandırma*/